2020(e)ko apirilaren 30(a), osteguna

Platanozko gaileta osasuntsuak

Zubi luzea dugu aurretik... eta sukaldeetan sartzera animatu nahi zaituztegu!!!! Sukaldatzen dugun bitartean gauza asko ikasi ahal dira, matematika, zientzia, hizkuntza, artea... eta  aukera ezin hobea iruditzen zaigu egun hauetan haurrekin sukaldatzera animatzea. 
Tenemos un largo puente por delante... ¡Y os queremos animar a entrar en las cocinas! Mientras cocinamos se aprenden un montón de cosas como matemática, ciencia, lenguaje, arte... y nos parece una oportunidad excepcional para que os animéis a cocinar con los más pequeños. 


Oraingoan, errezeta osasuntsu batekin gatoz. Bizitzen ari garen egoera honetan gure gorputzak gaixotasunari aurre egiteko inmunitatea behar du eta horretan zer ikusi handia du elikagaiek dituzten nutrienteak. 

Esta vez os traemos una receta saludable. En esta situación que estamos viviendo nuestro cuerpo necesita inmunidad para hacer frente a la enfermedad y en eso tiene mucho que ver los nutrientes de los alimentos que consumimos. 


Prest zaudete platano eta olozko gaileta osasuntsuak egiteko? Oso errazak dira! 

¿Estáis preparados/as para hacer unas galletas saludables de plátano y avena? ¡Son muy fáciles!





Osagaiak


Errezeta burutzeko ondorengo osagaiak behar dituzue: 
  • 1 platano
  • 2 koilarakada handi oloarenak, 20gr.
  • Fruitu lehorren eskukada bat (hurrak, intxaurrak... naturalak edo txigortuak, baina ez frijituak)
  • Kanela koilarakada txiki bat
  • 2 koilarakada handi koko birrinduarenak, 35gr (ez da derrigorrezkoa, ez baduzue botatzen gehitu bi edo hiru koilarada gehiago oloarenak) 
  • Txokolate beltza (animatzen bazarete, %70etik gorakoa, osasuntsua izateko) 

Para hacer la receta necesitáis los siguientes ingredientes: 
  • 1 plátano.
  • 2 cucharadas soperas de avena, 20gr.
  • Un puñado de frutos secos (avellanas, nueces... naturales o tostados, pero no fritos).
  • Una cucharada pequeña de canela.
  • 2 cucharadas soperas de coco rallado, 35gr (no es obligatorio, si no lo usáis, añadirle dos o tres cucharadas más de avena). 
  • Chocolate negro (si os animáis, del %70 en adelante, para que sea saludable).



Jarraibideak
Errezeta egiteko ondorengo pausoak eman behar dituzue: 

Lehenengo labea piztu, 200º goian eta behean beroa eman dezan. 

1) Platanoa zuritu eta plater batean sardexka batekin zapaldu. 

2) Platanoa eta oloa nahastu. Ondo elkartuta gelditu behar da. 
3) Fruitu lehorrak txikitu eta masari gehitu. Baita kanela ere. 
4) Kokoa gehitu (nahi izatekotan bestela, olo apur bat gehiago bota). 
5) Gaileten forma egin eta labean sartzeko bandejan jarri. Eta 10-15 minutu izan labearen barruan. 


Bitartean, 3 txokolate ontza gutxi gora behera "al baño maria" urtu, eta olio pitin bat bota likidoa gertatzeko. 

Labetik ateratzen dituzuenean txokolatea jarri gainetik eta oskailuan sartu txokolatea gogortzeko. 
(*Laberako paper berezia erabiltzea gomendatzen dizuegu txokolatea gogortzen denean ez pegatzeko). 

Para hacer la receta necesitáis seguir los siguientes pasos: 

Primero encender el horno a 200º con calor arriba y abajo. 

1) Pelar el plátano y aplastarlo con un tenedor en un plato. 
2) Mezclar el plátano y la avena. Que quede una masa. 
3) Picar los frutos secos y añadirlos a la masa. La canela también. 
4) Añadir el coco si queréis y sino añadir más avena. 
5) Dar forma a las galletas y poner en el bandeja del horno. Meter al horno 10-15 minutos. 

Mientras se hornean las galletas, derretir tres onzas de chocolate (aprox) al baño maría, añadir un poco de aceite para que no quede muy espeso. 
Cuando saqueis las galletas del horno poned chocolate por encima y meterlas a la nevera para que se endurezca el chocolate. 
(*Os recomendamos utilizar papel de horno debajo, para que cuando el chocolate se endurezca no se pegue)












Disfrutatzera!!!!!
¡A disfrutar!